Cyprus, Nicosia

Жителі Фамагусти та Іскеле поскаржилися на невідомих жуків

27.04.2024 / 10:49

У будинках мешканців Фамагусти та Іскеле були помічені незвичні комахи. Громадяни діляться фотографіями цих непізнаних жуків невідомого виду і походження в соціальних мережах.

Як повідомляє "Cyprus Mail", після того, як в різних регіонах ТРПК була помічена соснова плодожерка, що спричинила проблеми по всій країні, на Північному Кіпрі з'явилася нова пошесть: новий вид комах можна побачити в регіонах Іскеле і Фамагуста.

За словами місцевих жителів, невідомі жуки у великій кількості заполонили практично кожен будинок. На опублікованих у соціальних мережах зображеннях зображені маленькі чорні жуки, які здалеку нагадують мух. На деяких фото комахи збираються у величезні звивисті купи.

У коментарях до цих постів громадяни побоюються, що якщо ці нові комахи розмножаться, вони можуть завдати шкоди як людям, так і природі.

Також зазначається, що подібні жуки зустрічаються в інших муніципалітетах острова, а також в Греції. Деякі жителі припускають, що дикі тварини були занесені в регіон з пилом з Північної Африки.

Додамо, що на Північному Кіпрі триває боротьба з сосновим шовкопрядом, який не лише пошкоджує сосни, але й викликає алергічні реакції у людей.